RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Full gutt druknet

Sist oppdatert:
17-åringen ble skjenket i baren på danskebåten.

Heisaturen endte med at unggutten fra Arendal druknet i havnebassenget i Hirtshals etter å ha fått for mye alkohol.

Oddvar Karlsen fra Torungen barnevernsinstitusjon sier til Agderposten at han har bedt om en redegjørelse fra Color Line. 17-åringen og en ett år eldre kamerat hadde rømt fra den private institusjonen.

Registrert med rett navn
Informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line sier til TV 2 Nettavisen at dette nå er en politisak.

- Men jeg kan bekrefte at guttene registrerte seg om bord ved sine rette navn, sier han.

- Hva med guttenes unge alder?

- Det gjelder ulike aldersgrenser for ulike typer reiser - og avhengig av om de reiser om hverdagen eller i helgen, sier informasjonsdirektøren, som ikke vil uttale seg om selskapets skjenkeansvar i saken.

- Får kjøpe når de er 17
Det var skjærtorsdag 17-åringen ble funnet druknet. Trass i at han var under aldersgrensen, fikk han kjøpe alkohol i baren på Color Line-båten, skriver Agderposten.

- Ifølge våre regler må man være 18 år for å reise på slike overnattingsturer. Vi tar utgangspunkt i året man fyller 18 år. Da kan de også bestille øl og vin i baren, medgir markedssjef Odd Grønberg i Color Line til avisen.

Den omkomne hadde rømt fra barnevernsinstitusjonen i Arendal sammen med en 18 år gammel kamerat. De to kompisene var ifølge politiet svært beruset da de kom i land i Danmark. Den siste sikre observasjonen av guttene ble gjort i Hirtshals sentrum ved 00.30-tiden skjærtorsdag.

Så skilte guttene lag. 17-åringen ble funnet død i havnebassenget neste ettermiddag.

Dansk politi karakteriserer dødsfallet som en tragisk ulykke.

Fylkesmannen reagerer
Fylkesmannen i Vest-Agder krever nå en redegjørelse fra Color Line om det som har skjedd.

- Vi har i dag skrevet brev til Color Line og bedt om en redegjørelse, der vi ber om en redgjørelse om selve hendelsen. Vi ber også selskapet om å uttale seg om en uttalelse i Agderposten der de sier at ungdom blir tatt med på tur året de fyller 18 år, og at det innebærer at de blir skjenket alkohol selv om de ikke har fylt 18. Det er mulig de er feilsitert, men dette må vi finne ut, sier rådgiver Siv Toren Skagestad hos Fylkesmannen i Vest-Agder til TV 2 Nettavisen.

Det er Fylkesmannen som har ansvar for bevilgninger som gis til skip som går mellom Norge og andre land.

- De må også fortelle oss hva slags internkontroll Color Line har når det gjelder overholdelse av aldersgrense og overskjenking, sier Skagestad.

- 18 års grense i Norge
Rådgiveren hos Fylkesmannen påpeker at aldersgrensen for skjenking av alkohol er 18 år her i landet, og at norsk alkohollovgivning gjelder på norsk terrotorium - selv ute på sjøen.

- I dette tilfellet gjelder norsk alkohollovgivning 12 nautiske mil fra fastlandet, sier Skagestad.

Hun presiserer at de ikke har konkludert i saken, og at det er alt for tidlig å snakke om eventuelle reaksjoner overfor selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere