*Nettavisen* Nyheter.

«Full» HSD-kaptein var klink edru

Foto: TV 2

Kapteinen på bilfergen «MF Os» ble hengt ut for fyllekjøring og forsvant fra jobben i HSD. Nå har politiet henlagt saken. Advokaten hans raser mot rederiets behandling.

19.03.04 20:52

I august i fjor ble overstyrmannen på HSD-ferja «MF Os» stoppet med mistanke om promille i tjenesten.

Politiet fattet mistanke til resten av mannskapet på ferja og tok utåndingsprøver. Lensmannen i Austevoll hevdet kapteinen var full på jobb, og ledelsen ferjeselskapet var rasende.

Kapteinen og resten av besetningen måtte inn på teppet, og kapteinen forlot selskapet. HSD hevder han sa opp selv, mens kapteinens advokat hevder han ble presset.

Henlagt

Senere blodprøver viste at mannen hadde null i promille. Nå har politiet henlagt saken som intet straffbart forhold. Det bekrefter politiet og sjøfartsinspektør John Ramsøy i Bergen overfor TV 2 Nyhetene.

Promillesakene mot de andre besetningsmedlemmene på bilfergen er også henlagt.

- Vi forventer nå at også HSD tar disse forholdene innover seg og innser at en her har avskediget en mann fullstendig uten grunn, sier kapteinens advokat, John Raknes, til TV 2 Nyhetene.

Informasjonssjef Arild Sondre Sekse i HSD sier at selskapets reaksjon overfor kapteinen var basert på brudd på selskapets interne regler om bruk av alkohol i tjenesten, og ikke brudd på norsk lov.

- Komplett skandale

Kapteinen og resten av mannskapet på «MF Os» ble gjort til latter. Vitser om den påståtte fylleskandalen gikk landet rundt.

- Det har selvfølgelig vært en stor personlig belastning for ham og hele hans familie. Saken har også en økonomisk side. Det er så tragisk det kan få blitt.

Advokaten krever at fergeselskapet gir eks-kapteinen jobben tilbake. HSD vil i kveld ikke kommentere saken.

- Saken vurdert under ett utgjør den komplette skandale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.