RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full kaptein må i fengsel

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Kapteinen på MF «Os» er i Gulating lagmannsrett dømt til 24 dagers ubetinget fengsel etter den første promilleepisoden på ferja i november 2002.

Kapteinen er dømt for beruselse i tjeneste, og brudd på loven om pliktmessig avhold. Men han er frifunnet for grov uaktsomhet, melder TV 2-nyhetene.

Overstyrmannens straff blir den samme som i tingretten: 18 dagers betinget fengsel og en bot på 15.000 kroner.

Kappet vannledninger
Det var ved 08-tiden den 7. november 2002 at to av fergens passasjerer ringte Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap (HSD) etter at de hadde reagert på hvordan mannskapet opptrådte. Spesielt skal passasjerene ha vært urolige under ferden gjennom det trange sundet inn til Ranavik.

Fergen ble beordret inn til Sunde, og der sto politiet klar med promilletest. Fire av de fem blåste rødt. Bare maskinsjefen blåste gult.

Flere fester
I august 2003 oppdaget lensmannen i Austevoll en ny fest om bord i MF «Os», da ferjen lå til kai på Hufthammer. Både kapteinen, styrmannen og maskinisten blåste rødt, ifølge politiet.

Men senere blodprøver viste at denne kapteinen hadde 0,0 i promille, og saken ble henlagt som intet straffbart forhold. Kapteinen, som fikk sparket etter episoden, har imidlertid ikke fått tilbake jobben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere