*Nettavisen* Nyheter.

Full krig mellom spritkongene

Beskyldningene hagler mellom Per Erik Fossum og Erik Fallo etter at de begge risikerer drapsdommer i metanolsaken.

02.12.04 11:48

Onsdag spaserte 75 år gamle Per Erik Fossum ut av fengsel etter fire måneder i varetekt. Fossum ønsker foreløpig ikke å kommentere saken, men i sitt siste politiavhør gikk han hardt ut mot Erik Fallo som solgte ham metanolspriten.

- Fallo er en sinnsyk, gal mann og en løgner, sier Fossum i sin siste politiforklaring ifølge VG.

Siktet for giftdrap
Politiet mente at de begge visste at de solgte metanolsprit. Fossum er tiltalt etter giftdrap-paragrafen etter å ha solgt metanolsprit til tre personer som senere døde av forgiftning. Spriten kjøpte Fossum av Fallo. Erik Fallo er i tillegg siktet for å ha solgt metanolsprit også til andre personer. Denne spriten førte til seks dødsfall.

- Fallo kjente ikke til at det kom metanolholdig sprit til Norge, og da han ble kjent med det, så gjorde han det han kunne for at ikke denne spriten skulle selges som drikkesprit, sier Fallos advokat Tore Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Langt samarbeid
Fallo og Fossum har samarbeidet om salg av illegal sprit de siste 20 årene, men nå er tonen mildt sagt anstrengt.

Fossum har hevdet at han ikke visste at spriten han kjøpte av Fallo inneholdt metanol. Fallo på sin side hevder at han sa klart ifra til Fossum om at spriten var metanolholdig. Dermed blir det viktig for begge parter å ødelegge den andres troverdighet.

- På et tidspunkt leverte Fallo et parti metanolholdig sprit til Fossum. Fossum hadde allerede betalt for spriten, og krevde å få den. Fallo merket da den metanolholdige spriten. Han trodde at Fossum ville videreselge den som vindusspylervæske, og ikke som drikkesprit, sier Fallos advokat Tore Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.