*Nettavisen* Nyheter.

Full møkk-forvirring

Smørja som har griset til Kristiansand-strendene kan være e.coli-befengt dyrefett.

28.06.07 14:06

Etter at en gulbrun masse begynte å treffe kysten ved Kristiansand sist helg spekulerte man umiddelbart i at det var snakk om et gedigent kloakkutslipp. Nå viser det seg at det kanskje er dyrefett som skulle brukes i dyrefôr som har sørget for e.coli-eksplosjon i badeområdene.

Tok prøver
Onsdag tok politiet prøver av dyrefett fra Felleskjøpets lokaler i Kristiansand. Dette stoffet, som skulle bearbeides til å bli dyrefôr, skal nå testes for e.coli.

- Det stoffet vi har funnet i sjøen, inneholder e.coli. Finner vi e.coli også i prøvene fra land, kan det være den riktige kilden, men det behøver ikke være det, sier miljøvernsjef Øystein Holvik i Kristiansand kommune til Nettavisen.

Han legger til at man vil få resultatet av e.coli-testen på fredag, men at man sannsynligvis vil måtte ta flere tester både av stoffet fra havet og stoffet fra Felleskjøpets lokaler.

- Ikke oss
Kommunikasjonsdirektør Tove Rasmussen i FK Rogaland Agder tror ikke det e.coli-befengte materialet i havet kan stamme fra FK.
- Vi tror og håper at dette ikke kommer fra oss, men vi vil samarbeide med kommunen for å oppklare dette, sier hun til Nettavisen. Hun sier at dyrefettet som kommunene har tatt prøver, av havnet på kaiområdet ved et uhell i april, og at det aller meste ble kastet i en container for biologisk avfall. FK kjenner ikke til at noe skal ha havnet i havet.

Det er fortsatt ikke på det rene om det som flyter i havet, er kloakk eller dyrefett. Begge deler kan inneholde e.coli-bakterier som har medført at det i flere dager ble ansett som risikabelt å bade i de rammede strendene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag