Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full smøring i påsken

Foto: Johansen, Erik (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Noen bør smøre på med solkrem, mens andre må smøre seg med tålmodighet.

Dra til Østlandet for påskesol, oppfordrer Storm Weather Center etter å ha tatt en nærmere titt på værprognosene for de neste 10 dagene.

Sjekk været der du bor

Få været på mobil

- Smør deg med solkrem om du er på fjellet i Øst, ellers i landet kan du drite i solkremen og heller smøre deg med tålmodighet, sier værpresentatør Eli Kari Gjengedal til Nettavisen.

Mye grått
- Vi er mer og mer sikre på at Østlandet får bra vær Palmehelgen og utover i neste uke. Det ser ut til at vi får vestavær, skyer og perioder med nedbør fra Vestlandet og nordover til Troms.

Midtre deler av landet får med andre ord det gråeste været denne påsken. Finnmark og Troms får nokså bra vær den første del av påsken, men etter hvert blir det mer ustabilt også her.

Godværet på Østlandet gjør at de som har tenkt seg på fjellet, enten Hardangervidda eller Rondane, kan vente seg fine forhold. For dem som skal teste ut skianleggene er Norefjell, Trysil, Geilo og Hemsedal ganske solsikre destinasjoner.

Litt mer skyet blir det i de vestlige fjellområdene, melder Gjengedal fra Storm.

Les også:Fortsatt plass i påskefjellet

Fine forhold
- Påsken kommer sent, men det er fine skiforhold de fleste steder i fjellet. Derfor regner vi med at mange trekker til fjells også denne påsken, sier sanitetskonsulent Morten Føyen i Norsk Folkehjelp til NTB.

Les også:Her blir det knallpåske

- Det er lenge siden vi har hatt såpass gode snøforhold i fjellet foran en påske, jevnt fordelt over hele landet. Vær og vind blir avgjørende for utfordringene knyttet til beredskapen. Følger folk fjellvettreglene, skal det nok gå bra, mener Føyen.

Mest snø ser det ut til å være i fjellet på Vestlandet sør for Stad. Der er det også rasfare mange steder.

I tillegg til de frivillige mannskapene er Hovedredningssentralene i vanlig beredskap med normalbemanning og bakvakter i hele påsken, heter det i en melding fra nyhetsbyrået.

Les også:Påskeferien kan bli billig

Godt råd: Kast solkremen fra i fjor

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!