RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full storm i natt

Sist oppdatert:
I natt er det lite lurt å bevege seg ute på Vestlandet. Natt til lørdag ventes stormen å komme for fullt.

Natt til lørdag møtes Vestlandet med full storm og store nedbørsmengder.

- Man bør holde seg innendørs til det verste er over sier Roar Teigen i Storm Weather Center til Nettavisen.

Mye nedbør
Vi vil få et kraftig lavtrykk som beveger seg østover mot Sør-Norge. Det vil også bli mye nedbør på Østlandet i kveld, med snø i fjellet, sier Teigen.

Fra Oslo til Vestlandet og i Trøndelag kan vi vente sørlig til sørvestlig stiv kuling. Den kraftigste vinden vil komme over Rogaland og Agder-fylkene natt til lørdag. Dette vil minske utover lørdag morgen.

Østlandet vil også få veldig kraftige vindkast lørdag morgen, forteller meteorologen.

Sjekk været der du bor med Nettavisens SUPERSØK!

Sikre løse gjenstander
- Trær og diverse ting kan knekke. Folk må samle inn løse gjenstander, og jeg vil absolutt fraråde å befinne seg på en fjelltopp natt til lørdag, sier Teigen.

- Det er ikke anbefalt å dra mellom Vest- og Østlandet natt til lørdag. Rogaland får den sterkeste vinden i form av full storm, men også mest nedbør. Det vil komme 40 til 50 mm med nedbør i løpet av natten. Over 300 til 600 meter kommer dette i form av snø, forteller Teigen.

Det vil være spredte snøbyger i Nord-Norge, og lørdag kan det også falle hvitt enkelte steder i Trøndelag og på Sørlandet. Det kan også komme snø i noen fjellområder. Men Vestlandet vil få den største nedbørsmengden.

Meteorologisk institutt varslet fredag om vanskelige kjøreforhold i fjellet fra Jotunheimen og sørover grunnet snø og vind. Dette gjelder spesielt ut fra ettermiddagen.

Vannet stiger i Vansjø
Onsdag kunne du lese om flomvarselet med vannføring opp mot 5-års-flom. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder om fortsatt flomfare for lavereliggende områder på Sør- og Østlandet.

Her kan du holde deg oppdatert på flomvarselet.

- I hele området venter vi mye nedbør frem mot lørdag. Regn og snøsmelting kan gi økt vannføring igjen i løpet av fredag og natt til lørdag. forteller Inger Karing Engen i NVE til Nettavisen.

Hold deg oppdatert over stengte veier her (ekstern lenke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere