*Nettavisen* Nyheter.

Full storm på Vestlandet

Styrtregn, storm og oversvømmelser. De neste tolv timene blir dramatiske. Se varselet her.

10.12.06 18:18

(iBergen.no) : Uværet skyller nå innover kysten på Vestlandet med full styrke, fra Stavanger i sør til Sunnmøre i nord. Meteorologene venter store nedbørsmengder, og i Bergen varsler Meteorologisk Institutt drøye 50 millimeter nedbør i løpet av de neste tolv timene.

Har du dramatiske bilder eller historier fra stormen? Send dem inn til vaktsjef@nettavisen.no, eller via mms med kodeord NATIPS til 1984.

– Det kommer såpass mye nedbør at det kan bli problemer. Jorden er allerede veldig fuktig, og er så mettet at den kan få problemer med å ta unna alt vannet som kommer. Så vi må nok regne med at flere elver vil flomme over, sier statsmeteorolog Unni Nilssen ved Vervarslinga på Vestlandet til iBergen.no.

Vinden blir også et problem for mange i timene som kommer. Meteorologisk Institutt har sendt ut stormvarsel for hele sørvestkysten.

– Vi venter full storm nord for Bergen, og opptil sterk storm ved Stad, forteller Nilssen.

Sørvestlandet slipper heller ikke unna, men vinden kommer trolig maks opp i liten storm styrke sør for Bergen.

– Vinden og nedbøren vil holde på fra nå og utover hele kvelden. Først i natt minker det til regnbyger, og vinden vil etter hvert gå over til sørøstlig liten kuling, sier Nilssen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.