RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full svikt i Oslofjordtunnelen

Sist oppdatert:
Ingen av sikkerhetssystemene i Oslofjordtunnelen mellom Drøbak og Hurum fungerte da vann strømmet inn i tunnelen lørdag. Tunnelen er fortsatt stengt.

Dermed kunne vannet stige i mange timer uten at det ble oppdaget. Først da en bil fikk vannplaning og havnet i tunnelveggen lørdag morgen ble det slått alarm.

– Dette skulle ikke kunne skje og vi er bekymret, sier seksjonsleder i Statens vegvesen region Øst, Lars Erik Hauer, til NTB.

Han sier det vil bli nedsatt en gruppe for å gå gjennom alle sikkerhetsrutiner straks tunnelen er tømt for vann og trafikken igjen kan gå som normalt.

Ingen alarm

Hauer sier pumpene ble reparert torsdag ettermiddag. Hva som er skjedd siden den tid, vet han ikke.

Normalt skal en pumpe automatisk erstatte en annen hvis den stopper.

– Men enda verre er det at selve alarmsystemet også sviktet. Hvis vannet av en eller annen grunn stiger over et bestemt nivå, skal alarmen gå. Det skjedde ikke. Vi fikk således en dobbelt svikt, sier Hauer som er bekymret for hvilke virkninger dette kan få for folks tillit til ferdsel i tunneler.

Åpner søndag

Hauer sier Statens vegvesen nå må prioritere å tømme tunnelen i løpet av kvelden og natta. Han kan ikke si noe sikkert om når trafikken igjen kan gå gjennom tunnelen, men det tidligste er i løpet av søndagen.

(Illustrasjonsfoto)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere