Gå til sidens hovedinnhold

Fullstendig regnkaos i Bergen

Politiet har nå tilkalt Sivilforsvaret for å få bukt med vannmengdene. Flere veier er stengt. Se video.

(iBergen.no) Flere steder i Bergen er det så store mengder vann at veiene sperres. Politiet har vært rundt i hele byen for å stenge av veier og dirigere trafikken.

Siden klokken 07.00 har det kommet rundt 40 millimeter nedbør i Bergen.

Sjekk været der du bor:
SUPERSØK:Været 700.000 steder - NÅ
NYTTIG:Været på mobil

80 mm nedbør
- Dette er uoffisielle målinger, men det er sånn cirka korrekt. Og det vil regne godt i timene framover. Først sent i kveld vil det verste være overstått og ut på natten vil det gradvis bli bedre, sier meteorolog Roar Teigen ved Storm Weather Center til iBergen.no.

Han mener nedbørsmåleren kan ende på hele 80 millimeter i løpet av dette døgnet.

Vannmengdene har spesielt vist muskler på Laksevåg. Bildet er fra Damsgård der vannet fosser opp av kumlokk og truer med å drukne biler og trenge inn i kjellere

Politiet: - Ta buss!
Politiet beskriver situasjonen som kaotisk og da iBergen.no tok kontakt klokken 15.07 hadde de ikke full oversikt over hvilke veier som var stengt. Politiet kommer med en iherdig bønn til byens borgere.

- Vi vil oppfordre alle som skal ut og kjøre om å benytte seg av buss i stedet for å kjøre bil. Det er så kaotisk. Det pøser over og dersom folk bruker bilen vil køene bare hope seg opp. Akkurat nå har vi ikke full oversikt over hvilke veier som er stengt, sier politiførstebetjent ved Hordaland politidistrikt Inger Myrtvedt til iBergen.no.

Hun forteller også at det renner inn med meldinger fra brannvesenet og utegående politi om hus og kjellere som blir fylt med vann.

Full utrykning
Alt tilgjengelig mannskap fra både brannvesenet og politiet er ute og jobber i den kaotiske situasjonen som har oppstått på grunn av store nedbørsmengder. Ambulansemannskaper er også i full beredskap, men ennå er det ikke meldt om personskader.

NCC er ute med full styrke.

Politiet rapporterer om lange køer og lang ventetid for å få berget bilen dersom den skulle bli fylt med vann.

Vann inn i hus
På Askøy er nå alt tilgjengelig personell kalt ut etter at vannet skal stå inn i kjellerne på flere hus.

Det meldes også at flere leiligheter i Solheimsviken ved Arenum er i ferd med å ta inn vann. Posten sin terminal i Kanalveien har også bedt om bistand.

Vannet fosser også over demningen i Svartediket. Det fører til at elven forbi Haraldsplass og ned i Møllendalsveien nå er i ferd med å gå over sine bredder.

Stengte veier
Møllendalsveien er sperret, Loddefjordveien stengt ved, ironisk nok - Vannkanten, et badeanlegg - vurderes stengt, Møllendalsveien - stengt. Også i Salhus er det problemer på grunn av enorme vannmengder.

- Vi dirigerer der det er mulig. I noen av veiene er det så store vannmengder at vi har stengt dem, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Sven Johannessen til iBergen.no.

Han opplyser om at det ved kirken i nedre Laksevåg er så mye vann at veien er sperret. Politiet er på stedet og dirigerer trafikken. Det er usikkert når veien åpnes igjen. Trollhaugstunnelen er også stengt.

Det vurderes også fortløpende om Sivilforsvaret skal rykke inn, men denne avgjørelsen er det til syvende og sist veivesenet som må ta.

Torsdag vil griseregnet roe seg, men fredag er det på 'an igjen.

- Da vil det bli like mye nedbør som onsdag, sier Teigen.

iBergen.no kommer med mer.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus