*Nettavisen* Nyheter.

Fullt innsyn i dusjen fra badeland

I dette området av herredusjen har publikum et stort innsyn om døren mellom dusjarealet og bassengområdet åpnes.

I dette området av herredusjen har publikum et stort innsyn om døren mellom dusjarealet og bassengområdet åpnes. Foto: Mats Duan (Sarpsborg Arbeiderblad)

Når døren åpnes mellom bassengområdet og herredusjen, kan badende gjester ved Quality Hotell få fullt innsyn.

SARPSBORG (Sarpsborg Arbeiderblad): – Om man står i bassenget som er rett ved inngangen til garderoben så kan man titte rett inn på nakne mannfolk, noe jeg synes var meget ubehagelig. Man burde kunne dusje uten at folk kan se deg naken, skriver en sint SA-leser i en epost til avisen.

Påbudt med nakenvask

På bakgrunn av dette tipset dro SA til Quality Hotell & Resort Badeland i Sarpsborg for å sjekke forholdene i den nye herregarderoben. Og etter erfaringene avisen fikk, viser det seg at SA-leserens tips stemmer.

På flere vegger i Badeland henger den samme oppslagsplaketen. Der henvises det til 13 regler som badegjestene må forholde seg til. I regel nummer 4, står det følgende: «Naken kroppsvask før man går i badeanlegget er påbudt». Den nakenvasken kan bli ubehagelig for både den som dusjer og den som oppholder seg i bassengområdet.

For hvis man såper seg inn under den ene dusjen man kan se på hovedbildet i denne saken, så kan badegjester ute i svømmebassenget se deg i dusjen hvis døren inn til herregarderoben åpnes samtidig, noe den gjør veldig ofte.

Men dette er ikke den situasjonen der man er mest eksponert. Det er derimot når man forlater dusjen og går rundt veggen for å finne håndklet sitt for å tørke kroppen. Eller når man skal bære en liten unge fra dusjen, over gulvet rett foran døren og bort til stellebordet, som står innerst i kroken. Åpnes døren ut til badeområdet da, så vil du være synlig for en mye større del av badeområdet enn hva du er inne i selve dusjen.

– Ser ikke problemet

I midten av juli nyåpnet anlegget etter en oppgradering for nærmere 30 millioner. Bassengområdet og dusjrommene i garderobene fikk et solid ansiktsløft. Men de glemte altså en ting, skillevegger i herregarderoben.

Hotellsjef Richard Paulsen forstår ikke problematikken avisen legger fram, og benekter at folk inne i badeområdet har innsyn inn til dusjområdet i herregarderoben.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hotellsjef Richard Paulsen brukte hageslange for å fylle bassenget før nyåpningen i juli. Foto: Jarl M. Andersen (Sarpsborg Arbeiderblad)

– Jeg ser ikke problemet. Man kan ikke se inn i dusjen. Kanskje bare gjennom en liten glippe. Sarpinger burde heller fokusere på den gaven vi har gitt dem i form av dette fantastiske anlegget, sier han til SA.

SA påpeker at forholdene er sjekket, og avisen mener leseren som har klaget har et godt grunnlag for påstanden.

– Det er entrepenøren som har ferdigstilt Badeland. Vi ser ikke hva de gjør, vi bare leier anlegget, sier Paulsen.

– Men du visste vel hva slags planer entrepenøren hadde for opprustningen av Badeland?

– Det er entrepenøren som skal ordne dette. Etter at en kunde klaget til oss har vi gitt beskjed til entrepenøren at vi ønsker noen plater i herregarderoben. Jeg regner med at det kommer opp i løpet av noen dager, avslutter hotellsjefen.

Les flere saker hos Sarpsborg Arbeiderblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.