Gå til sidens hovedinnhold

Fulltreff for skytterprinsessa

GRØNLAND (TV 2 Nettavisen) Kronprinsesse Mette-Marit har ikke bare hell i kjærlighet, men også i spill. Hun skjøt blink, vant i lotteri og sikret seg to slips til kronprins Haakon på basar i dag.

- Jeg kan ta dette, jeg, sa kronprinsessen, tydelig glad over å ha vunnet i tombolalotteriet på Grønland Torg i Oslo sentrum.

Og det hun siktet til var et fargesprakende slips. TV-aksjonens høyeste beskytter fikk nemlig selv velge premie på basaren hun åpnet bare noen minutter i forveien.

Slips til Haakon

Men ikke nok med det. Mette-Marit vant på enda et lodd, og tok nok et slips. Denne gangen et mer nøytralt et. Da kom det naturlige spørsmålet fra ungene:

- Hvem skal få slipsene?

- Haakon, svarte kronprinsessen kjapt og smilende, før hun gikk videre til neste bod.

Mette-Marit kom til Grønland Torg klokken 13. Etter å ha blitt tatt imot, ble hun sunget og danset for. Hun fikk også høre et dikt, før det var hennes tur til å tre frem på scenen. Ved å slippe en bukett hvite Redd Barna-ballonger i været, åpnet hun ”Tidenes største basar” - noe skoler og barn fra hele landet er med på.

Frem til TV-aksjonen 19. oktober skal elevene arrangere basarer til innekt for årets aksjon.

Struttende mage

Kronprinsessen hadde bare en snau halvtime på seg til å gå rundt på basarområdet. Likevel rakk hun mye, og tok seg god tid til å snakke med barna. Med sin struttende mage, godt pakket inn i en grønn, svart og grå kåpe, ble hun virkelig aktivisert av de små.

- Hva kan jeg vinne for noe? spurte Mette-Marit engasjert, og så nøye på gjenstandene som kunne vinnes på basaren.

Foruten tombolalotteri fikk kronprinsessen prøve seg som skytter, og viste til fulle at hun også kan kalles skytterprinsessen. For dypt konsentrert, med venstre øye lukket igjen, traff hun blink med det hjemmelagede armebrystet.

- Oi, ropte Mette-Marit, da hun så hvor kula hadde truffet. Som premie fikk hun et sverd og et skjold i tre, noe som nok blir populært for veslegutten Marius når mamma kommer hjem i ettermiddag.

- Det var synd

På slutten av basarbesøket fikk kronprinsessen også prøve seg som fisker, men også som ekte svampkaster - på levende blink.

Flaksen var derimot ikke like stor da. Hun bommet tre ganger.

- Det var synd. Jeg hadde ønsket at hun hadde truffet meg, sa en småskuffet Vegard Olsson til TV 2 Nettavisen etter kastene.

Kanskje ville Mette-Marit bare skåne unggutten.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021