Gå til sidens hovedinnhold

Fullvaksinert sykehjemsbeboer i Oslo koronasmittet

En beboer på Ellingsrudhjemmet i Oslo har testet positivt for koronaviruset, etter å ha fått to doser med koronavaksinen, melder NRK.

Smitten ble oppdaget etter at prøve nummer to av en fullvaksinert beboer var positiv. En tidligere prøve hadde gitt negativt svar, ifølge NRK.

Dette bekrefter også Ellingsrudhjemmet i en pressemelding de har lagt ut på Facebook-siden deres.

- Dette viser hvor sårbare vi er selv om de fleste beboere nå er vaksinert. Forskning sier at den som er vaksinert er beskyttet mot alvorlig sykdom, men det er uvisshet om en vaksinert person kan smitte andre, skriver de i pressemeldingen.

Også to ansatte ved sykehjemmet har testet positivt.

23 medarbeidere og 22 beboere er i karantene etter utbruddet.

– Fremover følger vi tett med på om flere beboere skulle bli syke. I tillegg fortsetter testingen av ansatte og beboere slik vi har gjort det siste året med testing, testing, testing, sier kommunikasjonsrådgiver Tone Spieler i Sykehjemsetaten i Oslo kommune.

Les også: Ambulansepersonell mest utsatt for koronasmitte blant ansatte i helsesektoren

FHI informerer overfor NRK om hvordan det er mulig å bli smittet selv etter vaksinering.

– Det tar tid fra man er vaksinert til man bygger opp beskyttelse mot covid-19. Det betyr at det vil være noen som blir syke hvis de blir smittet rett etter at de er vaksinert. Og full beskyttelse har man ikke før det har gått cirka en uke etter at man har fått andre dose, forklarer avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Full effekt har man 7–14 dager etter vaksine nummer to for m-RNA vaksinen, ifølge FHI.

(©NTB)

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobil-abonnementet