RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Funn i søk etter savnet mann på Finnmarksvidda


Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
En mann som passer beskrivelsen av en savnet kajakkpadler på Finnmarksvidda, er observert padlende i en elv av et fly fra Norsk Aeroklubbs flytjeneste (NAK).

Mannen ble observert rett etter klokka ett tirsdag ettermiddag i elvekrysset Anarjohka og Heavvojohjka i Øvre Anarjohka nasjonalpark, og et bilde av mannen er sendt til venner og familie av den savnede for verifisering.

– Dette stemmer veldig godt overens med de beskrivelsene vi har av den savnede kajakkpadleren. Han har blå kajakk, gul sekk og ble observert langs en rute det er sannsynlig at han har valgt, sier redningsleder Thomas Ringen i Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

– Vi føler oss ganske trygge på at vi har funnet rett person. Han er også den eneste personen som er observert i området, legger han til.

Mannen i slutten av 30-årene ble meldt savnet av sine nærmeste etter å ha ikke meldt seg natt til tirsdag, selv om han hadde avtalt å gi lyd fra seg hver kveld.

Tidligere tirsdag ble et drøyt fire timer langt søk med Sea King-helikopter avsluttet uten hell. Mannen ble til slutt funnet av Norsk Aeroklubbs flytjeneste, og ifølge dem var alt tilsynelatende i orden med ham.

– Flyet lander i Kautokeino for en kort pause før det drar tilbake til Bardufoss. De har gjort en god innsats, og dette har vært et godt søk, sier Ringen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere