RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Funnet død etter politiaksjon

Politiet har stengt av veien inn i dalen der mannen har forskanset seg. Åstedet er det mørke huset i midten.
Politiet har stengt av veien inn i dalen der mannen har forskanset seg. Åstedet er det mørke huset i midten. Foto: Paul Sundnes (TV 2)
Sist oppdatert:
Politiet har avsluttet den væpnede aksjonen på Herøy sør for Ålesund. Mannen som forskanset seg er funnet død.

Aksjonen der en mann på Herøy beleiret seg i huset der han og familien bor ble avsluttet søndag morgen. Mannen ble funnet død inne i huset.

- Vi gikk til aksjon klokken 09.20 søndag morgen. Da politiet kom inn i huset ble mannen funnet død. Det er påvisst med sikkerhet at det er mannen som har forskanset seg, sier operasjonsleder Leif Arne Valderhaug ved Sunnmøre politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet har funnet et våpen i huset, og det har blitt sikret. Videre skal man nå ha en full åstedsundersøkelse. I tillegg skal man debriefe politimennene som deltok i aksjonen.

Skjøt mye gass
Sunnmørsposten meldte lørdag at politiet skjøt hele 17 tåregassladninger inn i huset.

- Vi ville alltid gå gjennom de valgene vi har gjort. Når det gjelder bruken av gass så tror jeg det var godt gjennomtenkt. Det er stort hus med flere etasjer, så hvis man skal bruke gass så man være sikker på at man dekker hele huset, hvis ikke er det ingen vits. Mannskapene vi bruker er selvfølgelig trent for å gjøre disse vurderingene og beregninger, sier Valderhaug.

Varte over et døgn
En mann har forskanset seg i et hus i Herøy kommune sør for Ålesund etter at han skjøt rundt seg med familien i huset ved 06-tiden lørdag morgen. Politiet har skutt minst 17 gassgranater inn i huset, ifølge Sunnmørsposten.

Ved 1-tiden natt til søndag ble det avfyrt skudd inne i huset. Politiet avfyrte deretter flere gassgranater.

Avfyrte gassgranater
Flere væpnede tjenestemenn har omringet huset i Fosnavåg der mannen har forskanset seg. Politiet vurderte i natt situasjonen som så farlig at de ikke turte gå inn.

- Vi fikk ingen reaksjon etter at det ble avfyrt gassgranater. Nå avventer vi situasjonen og forsøker å få kontakt med vedkommende. Så lenge vi vet hvor mannen befinner seg, arbeider tiden for oss, sier Einar Rostad ved ved Sunnmøre politidistrikt til TV 2 Nettavisen natt til søndag.

Naboer opplyser ifølge Sunnmørsposten at mannen er i besittelse dykkerutstyr med oksygenflaske.

Sønnen og kona rømte
- Det var sønnen som ringte politiet og meldte fra om hendelsen ved 06-tiden lørdag morgen, opplyste operasjonsleder Leif Arne Valderhaug.

Mannen hadde avfyrte flere skudd mens kona og den 16 år gamle sønnen var i huset. Mor og sønn klarte å rømme fra huset. Senest ved 11-tiden lørdag avfyrte mannen skudd i huset.

- Vi forsøker å snakke ham ut av huset, og har hatt en del samtaler med ham på telefon, sa Valderhaug lørdag ettermiddag.

Mannen skal være beruset, og det er en familiekrangel som ligger til grunn for skytingen. Mannen har også øvd vold mot kvinnen. Mor er innlagt på sykehus med skader etter vold. Herøy kommune på Sunnmøre har nå satt et kriseteam i arbeid for å ta vare på familien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere