*Nettavisen* Nyheter.

Funnet i live

Foto: (Bygdeposten/Helen Storstenvik)

Brøt seg inn i hytte og overnattet: - Det var det vi håpet, sier HRS.

16.02.10 12:07

To danske tenåringsjenter som har vært savnet etter en skitur i Eggedal i Sigdal kommune i Buskerud siden mandag, ble tirsdag formiddag funnet i live.

- Et av helikoptrene fant dem, og de skal være i god behold, sier presseansvarlig ved Nordre Buskerud politidistrikt, Ståle Versland, til Nettavisen.

Politiet fikk melding om at de to jentene var funnet klokken 10.27.

De to ble funnet av et helikopter fra Norsk Luftambulanse, et stykke sør for området de ble meldt savnet. De to jentene hadde da funnet og brukte et av skisporene i området.

Les: Trapper opp letingen etter danske jenter

Brøt seg inn
De to jentene skal ha tatt seg inn i en av de mange hyttene i området, da de ikke klarte å ta seg tilbake til hytta der familien ferierer.

- De hadde brutt seg inn i en hytte og overnattet der. Det var det vi håpet på at de hadde gjort, sier Ola Vaage ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) til Nettavisen.

Det var nede i sju minusgrader i området i natt, og de to jentene var ikke særlig godt kledt, opplyser Vaage.

- De hadde ikke klær på seg til å klare en natt ute.

Tåke
Letemannskapene jobbet på spreng gjennom natten og formiddagen tirsdag for å finne de to, men dårlig tåke og dårlig sikt gjorde det umulig å sette inn helikopter i søket før tirsdag morgen.

Tirsdag ble to helikoptre satt inn i søket, i tillegg til 15 hundepatruljer og mannskap fra Røde Kors. Skiløypene i området ble kjørt uten at det ble funnet spor etter de to.

- De to jentene fraktes nå ned. Jeg er ikke sikker på hvor de fraktes. Trenger de legehjelp, så sendes de til legevakta, ellers blir det en kjapp prat med politiet og så hjem til far, sier Versland.

Dårlig kledt
De to danske jentene var på skitur med faren til den ene de kom bort fra ham. 15-åringene sist sett ved Trytetjern ved 15-tiden mandag, tre timer etter at de la ut på ut på tur.

Jentene skulle etter planen være tilbake ved 17-tiden mandag ettermiddag.

Politiet fikk melding om at de var borte 22.43 mandag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag