RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Funnet omkommet etter fjelltur

Sist oppdatert:
En 28 år gammel mann er funnet omkommet etter en fjelltur i Volda.

Politiet iverksatte en større leteaksjon da den 28 år gamle studenten fra Volda ble meldt savnet mandag ettermiddag. Klokka 20.08 ble vedkommende funnet.

Fallulykke
- Vi kan bekrefte at mannen er funnet omkommet og at det dreier seg om en fallulykke. De pårørende er varslet, sier operasjonsleder Audun Vartdal ved Sunnmøre politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

28-åringen, som er hjemmehørende i Volda, var på fottur til fjelltoppen Rotsethorn, 650 meter over havet, da han ble meldt savnet. Ved 16-tiden ble 28 personer satt inn i søket etter mannen, frivillige og polititjenestemenn.

Ringte fra toppen
- En kamerat av den savnede hadde kontakt med 28-åringen via mobiltelefon rundt klokka 11.30. Han befant seg da på toppen av fjellet og skulle starte på turen ned. Klokka 15 ringte kameraten oss og var bekymret fordi det tok lang tid og fordi han ikke lenger fikk kontakt med ham via telefon. Etter en del etterretningsarbeid, valgte vi å starte søk, sier operasjonsleder Audun Vartdal ved Sunnmøre politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Dårlig sikt
Søket etter 28-åringen var krevende på grunn av dårlig vær i området. Det var snøbyger og dårlig sikt. Et helikopter ble forsøkt satt inn i søket, men dette måtte oppgis på grunn av været.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere