Denne påsken har kunstneren AFK malt en korsfestet og naken Sylvi Listhaug, med tornekrans på en vegg i Bergen. Ved beina hennes ser man mange mikrofoner og blomster. Ved hennes venstre skulder kan man se noe som ligner på en Frp-tatovering.

Fremstillingen av Listhaug har også en skrift på magen hvor det står «min kamp». På håndflatene har hun nåler med med bildet av en rød stjerne, som kan tolkes som partiet Rødt sin stjerne.

Listhaug avstod fra stillingen som Norges justisminister 20. mars.

Politiet ikke tilfreds

Politiet i Vest politidistrikt er ikke begeistret over det de omtaler som tagging, ifølge VG.

– Det blir behandlet som helt vanlig tagging. Vi jobber nå med å undersøke med dem som eier bygget om dette er gjort med deres samtykke eller om det kan regnes som tilgrising, sa operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tatjana Knappen til VG.

Holder seg anonym

Bildet dukket opp på sosiale medier da kunstneren AFK la det ut på sin Instagram-side. AKF er kjent i Bergen som gatekunstner og har laget flere gatemalerier i byen tidligere. Hans mest kjente verk er et 70 meter langt maleri ved Flesland.

AFK har skjult identitet fordi han føler anonymitet gir han friheten til å være den han er. Det eneste han har delt av personalia var i et intervju med NRK, hvor han sa han er utenlandsk og en familiemann.

Her er AFKs innlegg fra Instagram, det inneholder flere bilder: