*Nettavisen* Nyheter.

Funnet skyldig i bilbombe-saken

Magnar Illøkken (42) er funnet skyldig i forsøk på overlagt drap på sin ekskone etter bilbomben i Drammen.

03.11.04 14:51

Juryen i Borgarting lagmannsrett avsa onsdag kjennelse i ankesaken etter fire uker med bevisførsel i Oslo tinghus, melder Drammens Tidende.

Juryen brukte bare en snau time på å svare «ja» på spørsmål om Magnar Illøkken er skyldig i 1) forsøk på overlagt drap, 2) mordbrann og 3) anskaffelse av sprengstoff.

Bilen ekskona eide ble sprengt da hun åpnet bildøra utenfor blokka til sin nye kjæreste på Åssiden i Drammen 23. januar i fjor.

-Får ikke skilt meg
Den 37-årige kvinnen har helt siden 1997 gjentatte ganger forsøkt å skille seg fra Illøkken.

– Jeg er fortsatt gift og han bare saboterer hele tiden. Jeg får jo ikke skilt meg fra denne mannen, utbrøt hun fortvilet under sin forklaring i lagmannsretten.

Fatsetter straffen
Nå setter de ti jurymedlemmene seg sammen med tre fagdommere for å fastsette straffen.

Drammen tingrett fant i april i år 42-åringen skyldig og dømte ham til ti års ubetinget fengsel. Illøkken ble også dømt til å betale 1.275.000 kroner i erstatning til sin tidligere samboer.

Forvaring eller ikke
Statsadvokat Pål S. Berg representerer påtalemyndighetene og la i tingretten ned påstand om forvaring i 12 år, med en minstetid på åtte år. Mannens forsvarer, advokat Frode Sulland viste på sin side til de sakkyndiges rapport som hevder at tiltalte ikke er psykopat, og at grunnlaget for forvaring ikke er til stede.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.