RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fylkesmannen kritisk til forholdene på mottak i Finnmark


På under fire uker er den gamle HV-leiren Vestleiren omgjort til Ankomstsenter Finnmark. Prosjektleder Lars Egil Sørsdal i Direktoratet for sivil beredskap sier det ligger en enorm innsats bak etableringen.
På under fire uker er den gamle HV-leiren Vestleiren omgjort til Ankomstsenter Finnmark. Prosjektleder Lars Egil Sørsdal i Direktoratet for sivil beredskap sier det ligger en enorm innsats bak etableringen. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Forholdene på UDIs nyåpne transittmottak i Sør-Varanger er svært bekymringsverdige, mener Fylkesmannen i Finnmark.

Under en befaring på Ankomstsenter Finnmark i helgen ble det påvist hygieniske forhold under enhver kritikk, ifølge Fylkesmannens rapport, skriver NRK.

Det var ikke papir på toalettene og brukt papir med avføring på gulvet. Vannflasker sto på gulvet for at man kunne vaske underliv etter toalettbesøk. I tillegg skal det ikke ha vært tilgjengelig såpe eller hånddesinfeksjon i toalettrommene.

Minst to familier med særskilte omsorgsbehov bodde på senteret. De funksjonshemmede barna måtte bæres ned i kjelleren for å gå på do eller dusje. 220 barn under 15 år bodde på senteret fredag.

Siri Rustad hos UDI sier forholdene som er avdekket, ikke kommer som en overraskelse.

– Dette er et stort senter, og flere aktører skal jobbe sammen her. Mange asylsøkere bor her og skal innom flere stasjoner. Alt dette skal flyte. Og det er klart at med så mange mennesker og en så rask oppstart er det ting som må rettes på, sier hun til NRK.

Les UDIs svar på kritikken her. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere