RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fylkesnemnda gir foreldrene medhold i bortføringssaken

De to søstrene ble bortført av maskerte menn fra Austmarka barne- og ungdomsskole utenfor Kongsvinger.
De to søstrene ble bortført av maskerte menn fra Austmarka barne- og ungdomsskole utenfor Kongsvinger. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Fylkesnemnda for barnevernssaker har bestemt at de to bortførte søstrene fra Kongsvinger skal tilbakeføres til sine foreldre.

Advokat John Christian Elden, som representerer barnas far Mansur Mahashev (43), bekrefter at han har fått et nytt vedtak fra Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus, melder Dagbladet.

Faren er etterlyst for å ha bortført sine to biologiske døtre på 6 og 8 år fra fosterhjemmet på Austmarka utenfor Kongsvinger 10. juni. 43-åringen er fortsatt etterlyst internasjonalt, mens jentenes biologiske mor er i Norge.

Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus har enstemmig kommet til at kommunens forslag om å overta omsorgen for de to jentene ikke skal tas til følge fordi vilkårene for omsorgsovertakelse ikke er oppfylt.

I en tekstmelding til NRK skriver politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt at hun ennå ikke har sett vedtaket.

«Politiets etterforskning av handlingene på stedet vil imidlertid uansett ikke påvirkes av Fylkesnemndas avgjørelse av hvem som skal ha omsorgsretten for barna», skriver hun blant annet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere