Fyllekjører fikk svi i retten

En 22 år gammel mann fra Nordland må betale 105.000 kroner etter en fylletur i fjor høst. Det er likevel lite i forhold til ofrenes lidelser.

30. november satte 22-åringen seg bak rattet i Bodø med over 1,15 i promille etter å ha drukket hjemmelaget vin. Litt etter krasjet han med Mari Victoria Skaar Kristensen (20) og hennes to venninner.

Nå har Salten tingrett dømt mannen til seks måneders fengsel, hvorav 75 dager gjøres betinget. 22-åringen må også betale 15.000 kroner i bot og 90.000 kroner i oppreisning til de to kvinnene som han krasjet med.

- Jeg kommer aldri over det som har skjedd. Livet mitt ble på mange måter ødelagt 30. november 2003, sier Mari Victoria Skaar Kristensen (20) til Avisa Nordland. Hun er en av tre jenter som ble hardt skadd i ulykken

Hun fikk flere brudd i ansiktet, punkterte lunge, blødning i hjernen og brudd i foten. I dag har hun innoperert titanplater i ansiktet, og sliter med angst etter ulykken. Hun har også mistet to jobber som følge av helseplagene hun har fått etter ulykken.

«Tiltalte var klar over at han hadde drukket alkohol og var klar over at evnene til å kjøre bil på en aktsom måte er redusert etter alkoholpåvirkning (...) Av allmennpreventive hensyn er det nødvendig å reagere strengt på en slik atferd», skriver retten.

- Min umiddelbare reaksjon er at dette er en streng dom, også sett i forhold til sammenlignbare saker som har vært oppe til doms før, sier 22-åringens forsvarer, advokat Finn Ove Smith, til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.