Gå til sidens hovedinnhold

Fyllekjører rømte til toppen av et tre

Fyllekjøreren kjørte av veien og rømte til skogs. Etter en stund oppdaget politihunden Balder ham 20 meter oppe i et tre.

- Denne karen hadde vært helt umulig å finne uten Balders hjelp. Det hadde blitt som å lete etter nåla i høystakken, sier politibetjent og hundefører Ronny Daleng ved Mosjøen politistasjon til Helgeland Arbeiderblad.

Det var kvart over to natt til onsdag at politiet fikk melding om utforkjøringen som skjedde på E6 ved Storbjørnvatnet 10 kilometer sør for Mosjøen. Sjåføren av bilen var borte, og politiet så seg da nødt til å tilkalle Balder for å lete etter mannen.

800 meter opp en bratt fjellside markerte hunden ved et av de største trærne. Da politiet lyste opp i treet så de først ingenting, men etter en stund oppdaget de mannen langt oppe i den høye trestammen.

Mannen ville først ikke komme ned, men etter en del overtaling viste det seg å være en 20 år gammel mann fra Mosjøen. Mannen hadde ikke førerkort, men var uskadd. Blodprøve ble tatt, og han er anmeldt for promillekjøring og kjøring uten gyldig førerkort.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar