RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fyllekjører var sinnsyk i gjernings-øyeblikket

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Og ble derfor frikjent for straff.

(iBergen.no) Mannen var godt beruset da han ble tatt hånd om av dørvakter og kastet ut av nattklubben Metro i Bergen sentrum i fjor sommer.

Utkastelsen førte til at 37-åringen satte seg i bilen sin, som sto parkert like ved, og kjørte noen få meter. Dørvakten som kastet ham ut, satte seg inn i passasjersetet og fikk stoppet fyllekjøreren fra å legge ut på en lengre tur på veien. Blodprøven som ble tatt av ham etter å ha blitt pågrepet av politiet, viste en skyhøy promille på 2,19.

Men fordi 37-åringen hadde slitt med psykiske problemer det første halvåret av 2006, mente Bergen tingrett det bevist at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Etter å ha sett legejournalen hans, fant retten det tvilsomt at mannen var strafferettslig tilregnelig.

«(...) Det kan knytte seg noe tvil til hvorvidt tiltalte på gjerningstidspunktet var strafferettslig tilregnelig, idet det kan være grunn til å tro at tiltalte på det tidspunktet var psykotisk.» skriver retten i frifinnelsen av mannen.

Senere samme år ble han igjen tatt stupfull i bilen. Denne gangen sov han ut rusen over rattet og hadde ikke forsøkt å kjøre. Promillen viste seg å være hele 2,81. Også for dette forholdet ble han frikjent, ettersom han ikke hadde kjørt bilen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere