RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fyllekjørte med gressklipper - fikk 50.000 i bot

Sist oppdatert:
En 48 år gammel mann dømt til betinget fengsel etter gressklippertur.

I tillegg til 21 dagers betinget fengsel og en bot på 50.000 kroner, er 48-åringen i Søre Sunnmøre tingrett fratatt retten til å kjøre bil i elleve måneder, melder TV 2.

Klippet hos moren
Det var i mai i fjor at mannen hadde klippet plenen hjemme hos seg selv, før han deretter fortsatte kjøreturen i hjembygda. Mannen har forklart at han kjørte videre til moren for å klippe plenen hennes. Oppdraget gikk fortere enn planlagt, og han hadde fortsatt tid til overs før han skulle spise middag en time senere.

Ifølge dommen fortsatte mannen kjøreturen rundt i bygda, og da han passerte skolen fant han ut at han skulle hjelpe til også der.

Men skolen ville ikke ha hjelpen hans, og de ba ham derfor for om å gi seg. Ifølge mannens forklaring var noe galt med klipperen slik at den hogg til og smalt inn i en skoledør og knuste noen glassruter i inngangspartiet, skriver TV 2.

Promille på 2,36
I retten forklarte gressklippermannen at han deretter dro hjem og begynte å drikke alkohol.

Noen timer senere dukket politiet opp på døren hans, og blodprøvene av ham viste en promille på 2,36. I følge dommen skal etterpåfølgende alkoholinntak straffes omtrent på samme nivå som promillekjøring.

Retten finner det formildende at gressklipperens makshastighet er på 7 kilometer i timen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere