Gå til sidens hovedinnhold

Ga 16-åring 10 000 i kreditt

Gutten måtte bare endre personnummeret for å få kredittkort med 10 000 kroner. Nå trues han med anmeldelse.

(iBergen.no) Carl Fredrik Schønhardt ville gjøre et lite eksperiment. Han bestilte et MasterCard etter å ha forandret fødselsåret fra 1990 til noe på 80-tallet. Få uker senere dumpet et kredittkort med kredittgrense på 10 000 kroner fra kortselskapet EnterCard ned i postkassen.

- Det er skremmende at det er så enkelt for en mindreårig å oppgi falsk fødselsdato og få flere tusen kroner. Dette må jo være en gedigen rutinesvikt, sier Carl Fredrik Schønhardts far, Alf Schønhardt til BT.

Schønhardt mener kortselskapene nærmest går over lik for å få kunder. Han innrømmer at sønnen i utgangspunktet har begått dokumentforfalskning, men at kortselskapene har et samfunnsmessig ansvar for å skjerpe sikkerhetsrutinene.

EnterCard Norge AS mener imidlertid sikkerhetsrutinene deres er gode nok, og at de ikke har gjort noe galt i denne saken. Administrerende direktør Freddy Syversen sier til avisen at de kjøper en tjeneste av Posten Norge som kontrollerer opplysningene i kredittkortsøknader, og at det heller må stilles et spørsmål ved den.

Syversen ser mer alvorlig på Schønhardts handling enn rutinesvikten som har forekommet hos dem selv. Derfor vil nå kredittkortselskapet i stedet vurdere om de skal politianmelde 16-åringen for dokumentforfalskning, skriver avisen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar