*Nettavisen* Nyheter.

Ga dop til elev

Elevassistenten ga bort hasj til et av barna han hadde ansvaret for.

23.02.06 08:31

Den ansatte ble pågrepet i sitt eget hjem mandag. Han la straks alle kortene på bordet.

- Han innrømmet å ha gitt cannabis til en elev ved to anledninger, sier lensmannen i Rogalands-kommunen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge lensmannen er det kun snakk om små mengder hasj – nok til en sigarett i hvert av tilfellene. I tillegg hadde mannen hasj til eget bruk på seg da han ble pågrepet.

Jobbet med vanskeligstilte
Mannen, som er i 40-årene og fra distriktet, ble ansatt som elevassistent ved skolen 1. jaunar i år. Han har siden da jobbet med et prosjekt rettet mot vanskeligstilte elever ved skolen. Da han ble pågrepet mandag, sa han opp sin stilling ved skolen umiddelbart.

Lensmannen understreker at det ikke er snakk om salg – all cannabisen skal være gitt bort gratis.

- Mannen har lagt kortene på bordet, og vil ta sin straff for det. Dette blir sannsynligvis en tilståelsesdom, sier han.

Risikerer fengsel
Pågripelsen skjedde i mannens hjem, etter tips fra publikum. Stedet skolen ligger på, er lite, og politiet fikk flere telefoner etter at bygdesladderen begynte å gå.

Ansatte i skoleverket blir avkrevd politiattest før de tiltrer stillingen. Lensmannen sier til TV 2 Nettavisen at mannen leverte politiattest da han begynte ved skolen i januar i år, men lensmannen kjenner ikke innholdet i denne attesten.

Mannen risikerer bot eller fengsel for forholdet.

- At han var i en betrodd stilling, teller i hans disfavør, sier lensmannen.

- Forkastelig
Lensmannen reagerer sterkt på at en ansatt ved skolen har gitt dop til en elev.

- Det er forkastelig at folk i betrodde stillinger misbruker tilliten. Våre unger skal være trygge når de sendes til skolen, sier han.

Han vil ikke kommentere hvorvidt mannen selv har et rusmisbruk.

- Veldig beklagelig
Ledelsen ved den videregående skolen ønsker minst mulig oppmerksomhet rundt saken, men sier at episoden er svært beklagelig.

- Dette er veldig lite kjekt. Ikke minst for den eleven det gjelder og foreldrene. Det er klart at dette er veldig beklagelig, sier skolens rektor til TV 2 Nettavisen.

- Hvordan kunne dette skje?

- Det har jeg ikke noe svar på. Vi har forholdt oss til tilsettingsreglementet for Rogaland fylkeskommune. Noe mer enn det kan vi ikke gjøre, sier hun.

Fikk politiattest
Da den ansatte søkte på jobb, ba skolen om en politiattest, i tråd med reglene som gjelder alle nyansatte. Politiet tok da kontakt med skolen og spurte hvilken stilling vedkommende var påtenkt, men skal ikke ha kommet med noen innvendinger.

- Det har kun vært muntlig kontakt med politiet. De sa ingenting som skulle tilsi at han ikke skulle få en slik attest, sier rektoren.

- Kan flere elever ha fått hasj av assistenten?

- Det har jeg ingen forutsetning for å si noe om, sier rektoren, som ikke ønsker å si noe om hvordan skolen ble gjort oppmerksom på hasjformidlingen.

Skolen har vært i kontakt med elevens foreldre. Utover dette prøver de å tone ned episoden så mye som mulig. Så langt er ikke andre foresatte ved skolen varslet. Ifølge Sæle skyldes dette at saken ennå er veldig fersk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.