RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ga Toskas venn skylda

Sist oppdatert:
Danny Bungard, alias Wonderboy, hevder han er en lånehai som er i pengetrøbbel på grunn av David Toskas gamle venn.

Les også:Toska nekter for narkosmugling

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Påtalemyndigheten mener at Danny Bungard er lederen i en hasjliga som smuglet i stort monn til Norge. Tirsdag skisserte aktor Geir Evanger et mottaker- og salgsnettverk rundt Bungard.

TV 2 Sumo: TV 2s krimekspert Johnny Brenna forteller om rettssaken.

I Oslo tingrett nekter Danny Bungard for at hans business er hasj. Derimot hevder Bungard at han har drevet med utlånevirksomhet.

- Jeg bodde mer eller mindre fast i Spania fra 2002 da jeg fikk jobb i et eiendomsselskap i Marbella. Gjennom jobben som eiendomsmegler kom jeg borti folk som driver med utlån av penger i større kvantum, fortalte Bungard i retten tirsdag.

- Ikke som her i byen
- Eiendomsmarkedet i Marbella er litt annerledes enn det er her i byen, liksom, sa Bungard i retten.

Gjennom bekjente i Spania lånte Bungard store penger til 10 prosent rente i måneden. Pengene lånte han videre med en rentesats på mellom 17 og 25 prosent i måneden.

En av lånetakerne ble en 36 år tidligere venn av David Toska. 36-åringen var lenge siktet i Nokas-saken, og er i dag varetektsfengslet i Sverige for narkotikasmugling.

Mannen er ikke tiltalt i Wonderboy-saken, til tross for at påtalemyndigheten mener at «lånet» i virkeligheten var et hasjkjøp.

Begynte med hasj
Bungard fortalte i retten at han ikke fikk tilbake pengene av 36-åringen. Fra før hadde han misligholdt et lån. Nå begynte han å få virkelig pengeknipe.

- Jeg skjønte at det luktet litt svidd. Da havnet jeg i ny pengeknipe i de eiendomsgreiene. Jeg kan ikke si til dem at jeg ikke får pengene, for da hadde det blitt stopp i i lån. Så i det momentet låner jeg en del penger rundt omkring i byen her. Både på rente og avdrag for å forskyve gjelda, fortalte Bungard i retten.

Bungard hevdet også i retten at han først på dette tidspunktet begynte å vurdere import av hasj. Da for å dekke gjelden sin i Spania. Hasjleverandøren, som går under kallenavnet «Kølla», var ifølge Bungard en bekjent av ham fra eiendomsmarkedet i Marbella.

Møtte Toska
Samtidig begynte Bungard en jakt på Toskas venn i Oslo.

- Rundt det blir det jævlig mye oppstyr. Gud vet hva jeg har sagt på telefonen. Så viste det seg at han hadde lånt i en annen persons navn. Det var garantien hans i og med at jeg ikke kjente fyren.

«Plutselig fikk jeg høre at lusekofta (David Toska red. anm) skulle møte her. Det kladder litt for å si det sånn. Jeg er ikke keen på å dra på det møtet»

I slutten av oktober er Bungard i ferd med å fikse hasj til Norge. Han bor i Frankrike, og holder kontakten med en annen av de Wonderboy-tiltalte som også var med på planene om smuglingen av dette ene hasjpartiet.

I denne tiden skal han også møte en person for å ordne lånet på 500.000 kroner til 36-åringen.

«Det kladder litt»
- Det fører til et møte i Barcelona. Her skulle det komme en kar, og plutselig fikk jeg høre at lusekofta (David Toska red. anm) skulle møte her. Det kladder litt for å si det sånn. Jeg er ikke keen på å dra på det møtet, sa Bungard i retten.

Men møtet kommer i boks, og de to snakker ut.

- Han lurte jo på hva faen som har skjedd her. At folk har tatt lån i hans navn uten at han visste om det, sa Bungard i retten.

David Toska har nektet enhver befatning med hasjsmugling og kjøp av hasj. Forklaringen støtter altså Toskas forklaring.

Bungard fortsatte med å forklare mye fram og tilbake om kjøp og avtaler rundt hasjsmugling og smugling av penger til Nederland som betaling for hasjen.

Bungard vil forklare seg resten av dagen, samt store deler av onsdagen eller torsdagen (mulig rettsfri onsdag, red. anm).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere