*Nettavisen* Nyheter.

Gabrielsen kritiserer psykiaterne

Statsråd Ansgeir Gabrielsen sier at problemene i psykiatrien ikke først og fremst er et pengeproblem. Han mener psykaterne selv må rydde opp.

12.04.05 06:25

Helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen tok et oppgjør med psykiatrien da han redegjorde for psykisk helsevern i Stortinget mandag. Temaet har vært hett lenge, etter blant annet det mye omtalte trikkedrapet i Oslo.

- Jeg må presisere at mange av de utfordringene i psykiatrien jeg har beskrevet, ikke kan løses med budsjettvedtak i Stortinget. De største utfordringene er bundet til bedre ledelse, mer faglighet, og evne og vilje til omstilling, sa Gabrielsen.

Statsråden fikk støtte fra opposisjonspartiene SV og Ap.

- Det er modig av Gabrielsen å våge seg inn i dette faglige minefeltet. I dag er det altfor mye opp til hver enkelt psykiater hvordan behandlingsopplegget blir. Fagmiljøet må bli enig om noen standarder for psykisk helsevern, sier Bjarne Håkon Hanssen, Ap.s helsepolitiske talsmann.

- Vi kan undre oss hvorfor vi har så store mangler i psykiatrien når vi bruker så mye ressurser her. Noe av årsaken er åpenbart den sprik som er i fagmiljøet, som ikke klarer å bli enige om noen måltall for det de driver med. Det er stort handlingsrom for hver enkelte psykiater i dag, sier Olav Gunnar Ballo, SV's helsepolitiske talsmann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag