RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gahr Støre til Norges Røde Kors

Sist oppdatert:
Jonas Gahr Støre (43) er i dag ansatt som ny generalsekretær i Norges Røde Kors. Han etterfølger Jan Egeland.

- Jeg gleder meg til oppgaven og ser dette som en stor utfordring. Jeg skal bruke tid på å lære meg å kjenne organisasjonen fra innsiden. Røde Kors har faste prioriteringer som jeg skal forholde meg til, både globalt og i Norge. Det står mye bra på dagsorden og jeg ser frem til å få mange nye og engasjerte mennesker som mine arbeidskollegaer, sier Støre til TV 2 Nettavisen.

Ansettelsen ble presentert av President i Norges Røde Kors, Torvald Stoltenberg.

- Vi er veldig glade for valget av Jonas Gahr Støre. Et enstemmig tilsettingsråd nedsatt av styret valgte ham etter at et hodejegerfirma foreslo ham, sier informasjonssjef Herborg Bryn i Norges Røde Kors til TV 2 Nettavisen.

Gahr Støre overtar stillingen etter Jan Egeland først i månedsskiftet oktober – november, men allerede mandag reiser Egeland til New York der han er ansatt som visegeneralsekretær i FN og skal lede den sentrale humanitære samordningsenheten (OCHA).

Gahr Støre kommer fra Ekon, senter for økonomisk analysearbeidende styreformann i ECON, Senter for økonomisk analyse, samt spesialrå dgiver for WHO, men er mest kjent for offentligheten etter sin stilling som statssekretær ved statsministerens kontor under Jenst Stoltenberg da han dannet regjering i 2000.

Gahr Støre er utdannet cand.polit. Han var også 1eksekutivedirektør i Verdens helseorganisasjon (WHO) i perioden 1998-2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere