*Nettavisen* Nyheter.

Gamal: - Dette forstår jeg ikke

Foto: Kjetil Mæland

Flere vitner har fortalt politiet om problemer i ekteskapet mellom Gry og Gamal Hosein før hun forsvant. Mandag sto den drapssiktede ektemannen fast på at forholdet mellom dem var bra.

23.09.03 07:25

Det angivelig dårlige ekteskapelige forholdet mellom Gry og Gamal Hosein var et sentralt tema da den drapssiktede ektemannen mandag forklarte seg i Agder lagmannsrett. Flere vitner har fortalt politiet om problemene i ekteskapet, og at dette til og med skal ha vært et åpent tema i familien.

- Det er vanskelig å tenke seg hvorfor noen skal si noe slikt. Her er det mye rot. Det er et vanskelig tema. Jeg har ingen forklaring på hvorfor de sier dette, sier Gamal Hosein til TV 2 Nettavisen etter at første dag i den sju uker lange rettsforhandlingen var avsluttet mandag.

Hemmelige telefoner

Gamal Hosein ble blant annet konfrontert med den hemmelige telefonen og de mange telefonsamtalene til en ung mann i Israel. Forholdet til den unge mannen skal ha blitt karakterisert som ”usømmelig” av familien og vært gjenstand for diskusjon.

- Slik jeg kjente Gry, kan jeg utelukke dette. Det er vanskelig å tro at hun hadde et kjærlighetsforhold eller et seksuelt forhold til ham. Men at de var venner kan jeg tro, sa Hosein.

Ekteskapsproblemer

Men det mener tydeligvis ikke påtalemyndigheten. Spørsmål om det ble konflikt mellom ektefellene i Israel på grunn av gutten, om hvorvidt Hosein husket episoden i Israel da han skal ha truet Gry med kniv, og om Gry hadde snakket om at hun ville skille seg var, blant spørsmålene Gamal Hosein måtte besvare i retten.

- Vi hadde et vanlig ekteskapelig forhold med oppturer og nedturer, men vi hadde ingen store krangler, sa Hosein.

Vet ikke hva som skjedde henne

Tvert imot mener påtalemyndigheten at det var utroskap og snakk om skilsmisse som gjorde at Gamal, ifølge påtalen, tok livet av sin kone i Faresgrillen i januar 2001. Måneder senere ble ektemannen siktet for drapet.

- Men hva trodde du hadde skjedd med Gry da hun forsvant? Trodde du hun tok sitt eget liv?

- Nei, jeg mente at det ikke kunne være tilfelle. Hun var ikke en slik person.

- Men hva trodde du hadde skjedd da? ville statsadvokat Paal Aartun vite.

- Det var det jeg kom til politiet for å få svar på da dere siktet meg for denne forferdelige gjerningen. Men jeg har ikke fått svar på hva som skjedde med henne, sier Gamal.

Tirsdag skal Agder lagmannsrett behandle spørsmålet om løgndetektortesten skal kunne legges fram som bevis i straffesaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.