RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamal fikk toppscore på løgntesten

Gamal Hosein fikk 96 prosent score på løgntesten han ikke får legge fram i retten. Pyskologi-professor Sven Svebak mener testen viser at Hosein snakker sant.

Før mulige feilkilder ble fjernet, viste testen at det var 98,9 prosent sannsynlighet for at Hosein snakket sant.

«Resultatene fra polygraftesten gir et meget sterkt objektivt grunnlag for å hevde at du er troverdig når du avviser å skulle ha forårsaket din kone Grys død».

Det skriver professor i medisin og psykologi, Sven Svebak, i sin konklusjon etter polyograftesten 6. juni i år, skriver VG.

Avviste test
På Furnäsdalen Hotell i Sverige, over grensen fra Røros, ble testen gjennomført. Tidligere i rettssaken avviste tingretten å bruke løgntesten som nå blir offentliggjort gjennom avisen. Årsaken var at Høyesterett i 1996 avviste løgntester som bevis i retten. Ikke fordi løgntester ikke er troverdig, men fordi bruk av løgntester kan presse andre, som ikke ønsker å ta en slik test, til å måtte gjøre det.

Gamal Hosein har derimot bedt om å få ta en løgntest helt siden han ble arrestert for drapet på sin kone Gry Hosein i 2001.

Spørsmålene
11 spørsmål svarte Hosein på da Svebak gjennomførte testen. Blant spørsmålene var disse fire:

Drepte du Gry i Faresgrillen den 13. januar 2001?

Kvalte du Gry i Faresgrillen?

Har du utøvet noen form for vold mot Gry i den hensikt å ta livet av henne?

Har du dumpet Gry i Skiensvassdraget?

Med måleapparater festet til kroppen svarte Hosein nei på alle spørsmålene. I sin rapport skriver Svebak at det ikke er mulig å score 100 prosent på en test, men at et resultat over 90 prosent må anses som støtte for at personen snakker troverdig.

Skal vitne
- Scoren lå i området fra 95 til 99 prosent og gir en meget klar anbefaling om at du er troverdig i saken», skriver Svebak.

Svebak skal vitne om Gamal Hosein psykologiske profil senere i rettssaken, men han får altså ikke lov å omtale løgntesten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere