*Nettavisen* Nyheter.

Gamals barn vil kreve erstatning

Gamal Hoseins to barn vil kreve erstatning på en halv million kroner - selv om Hosein skulle frikjennes for drapet på deres mor.

28.10.03 08:07

TV 2 har fått tilgang til et opptak da Gamal Hosein tok løgntesten.

Barnas bistandsadvokat Jon Evert Christensen har varslet at et erstatningskrav på en halv million kroner vil komme rett etter en eventuell frikjennelse denne uken, melder TV 2 Nyhetene.

Dette gjelder også hvis han blir frikjent onsdag eller torsdag denne uken.

Nekter å møte pappa
Gamal Hosein har ikke sett barna på åtte måneder. Ifølge bistandsadvokaten er det barna som nekter å møte faren sin.

Datteren på tolv og sønnen på sju år har nå i snart tre år bodd hos sin mormor, Grys mamma, Liv Sofie Østensen. Hennes forhold til svigersønnen Gamal er i dag kjørlig.

Østensen har fortalt retten at de to barna jevnlig kommer med betroelser til henne om hvor dårlig forholdet mellom foreldrene var.

Parallell til Birgitte-saken
Dersom Hosein blir frikjent og barna krever erstatning, blir situasjonen identisk med Birgitte-saken, der fetteren først ble frikjent og deretter dømt til å betale erstatning til Birgitte Tengs foreldre.

Hosein-barnas advokat vil ikke kommentere saken på tv, men bekrefter overfor TV 2 at han vil kreve en halv million kroner i erstatning.

Dermed kan Hosein havne i en situasjon hvor han først frikjennes og fortsetter å beholde foreldreretten, og deretter dømmes til å betale erstatning til sine egne barn.

- Merkelig konstellasjon
- Rettslig sett vil det jo foreligge en slik anledning. Jeg synes derimot ikke det er spesielt klokt, i en situasjon der en far er tiltalt for å ha tatt livet av en mor, sier Hoseins forsvarer John Christian Elden til TV 2.

-Hvis da barna skal være de som skal gå på, hvis man blir frifunnet i en slik sak... Det danner veldig merkelige konstellasjoner, mener Elden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag