RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamle vinduer er giftbomber

Sist oppdatert:
Gamle isolerglassvinduer inneholder store mengder PCB og utgjør en miljøtrussel. Miljøverndepartementet vil skjerpe kontrollen.

- Gamle vinduer er en av de største gjenværende potensielle kildene til PCB-forurensing i Norge. Derfor har vi bedt Statens forurensningstilsyn (SFT) om å utarbeide et forslag som kan øke innsamlingen av slike ruter, sier statssekretær i miljøverndepartementet, Øyvind Håbrekke til Dagsavisen.

Det er isolerglassruter fra 60- og 70-tallet som inneholder miljøgiften PCB. Det er når vinduene skal skiftes ut, eller en bygning skal rives, at miljøgiften miljøgiften frigis i naturen.

SFT vil nå skjerpe kontrollen og sørge for enklere innlevering av denne type spesialavfall.

Firmaet Ruteretur AS, som har ansvaret for å samle inn de farlige isolerglassvinduene, antar at i underkant av 70.000 vinduer nedmonteres i 2005. Av disse regner firmaet med at 10.000 vinduer havner på avveie. Det betyr at 250 kilo av det giftige stoffet PCB dumpes der det ikke skal, skriver Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere