*Nettavisen* Nyheter.

Går fri etter journalist-skudd

Foto: Snorre Brenne (TV 2)

Et drøyt år etter at kulene smalt inn i huset til en Dagsavisen-journalist droppes anklagene.

08.08.07 03:36

Politiet dropper siktelsen mot Arfan Bhatti som de har mistenkt å stå bak skuddene mot huset til journalist Nina Johnsrud, forteller Bhattis forsvarer, John Christian Elden, til Aftenposten.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bestemte seg for å droppe deler av siktelsen mot 29-åringen da Oslo tingrett behandlet spørsmålet om fortsatt varetektsfengsling.

Sjefredaktør Carsten Bleness i Dagsavisen mener det er beklagelig om henleggelsen av denne delen av straffesaken blir opprettholdt og frykter man aldri vilfå vite hvem som skjøt.

- Denne saken har ikke fått den prioritet den fortjener ut fra et prinsipielt ståsted om journalisters arbeidsforhold. Sammen med bistandsadvokaten har vi gjennomgått saksdokumentene. Min mening er at politiet ikke har gjort en god nok jobb, sier Bleness til avisen.

Batthi ble mandag varetektsfengslet i fire nye uker, og har sittet 11 måneder sammenhengende i varetekt med brev-og besøksforbud. Han er siktet for å ha inngått terrorforbund for å sprenge den amerikanske og den israelske ambassaden. I tillegg er han siktet for to drapsforsøk og utpressing.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.