RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går gjennom 20.000 timer video

Sist oppdatert:
Politiet finkjemmer videoopptak etter bilder som kan identifisere ranerne i Stavanger. Det ville tatt to og et halvt år dersom en person skulle sett gjennom opptakene alene.

Politiet i Stavanger sitter på et enormt materiale i jakten på ransmennene. Mer enn 20.000 timer videoopptak skal finkjemmes på jakt etter spor som kan bli avgjørende for etterforskningen.

Politiet i Stavanger har opprettet en egen videogruppe som nærmest døgnet rundt forsøker å kartlegge ransligaens bevegelser i Stavanger-området ved hjelp av opptak fra ulike overvåkingskameraer.

De få minuttene med opptak inne fra banklokalene er bare en liten brøkdel av den totale mengden bilder politiet sitter på.

Totalt er det samlet inn videoopptak med en samlet lengde på nærmere 22.000 timer.

- Det er et enormt materiale. Dersom en person kunne sitte 24 timer i døgnet og se gjennom opptakene, ville han brukt to og et halvt år, sier politiinspektør Bjørn Andersen til TV 2 Nyhetene.

Størsteparten av opptakene er hentet fra overvåkningskameraer i Stavanger- og Sandnes-regionen.

Etter det TV 2 erfarer har politiet allerede identifisert personer på slike opptak - personer de mener kan knyttes til ranet.

Men mye arbeid gjenstår i gjennomgangen av det som trolig er det mest omfattende video-materialet som noen gang er kartlagt i en norsk kriminalsak.

- Dette handler om systematikk og gir kanskje et bilde på hvorfor det er nødvendig med mye ressurser i denne saken, sier Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere