*Nettavisen* Nyheter.

Går mot løsning

Foto: (Scanpix)

Tidlig fredag morgen ser det ut som man klarer å unngå en busstreik som ville rammet 150.000 mennesker.

21.04.06 05:27

Tidlig fredag morgen var det positive utsikter fra meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet på den ene siden og Transportbedriftenes Landsforening og Norges Lastebileierforbund på den andre.

- Slik det ser ut nå, går det mot en løsning, sier meklingsmann Dag Nafstad hos Riksmeklingsmannen før klokken 05.00 fredag morgen.

Hele natten har partene jobbet for å komme til en løsning uten streik, og tidlig fredag morgen ser det ut som man skal lykkes.

Meklingsmannen har nå lagt frem et fullstendig utkast til avtale mellom partene, og det er det partene går gjennom nå.

Helt fra midnatt har man forhandlet på overtid.
- Nå er vi inne i en kritisk og avgjørende sluttfase. Det er vanskelig å si om vi lykkes eller ikke, sa meklingsmann Dag Nafstad hos Riksmeklingsmannen til TV 2 Nyhetene klokken 23.30 torsdag - en halv time før meklingsfristen gikk ut.

- Er det nødvendig, bruker vi ekstra tid, fortsatte Nafstad.

Oppgjøret berører bussarbeidere, godssjåfører og ansatte i miljøbedrifter.

Buss-trafikken
I to dager har Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet på den ene siden og Transportbedriftenes Landsforening og Norges Lastebileierforbund på den andre sittet i mekling. Ved midnatt torsdag går meklingsfristen ut. Da kan 2.000 ansatte i totalt 12 bedrifter bli tatt ut i streik. En eventuell streik blant bussjåførene vil særlig ramme Bergen og Oslo.

Krever 40.000
Bussarbeiderne krever å komme opp på industrilønn i løpet av to år. Industriarbeidere tjener i snitt 341.300 kroner. Skal bussjåførene opp på samme nivå, må de få 50 kroner mer i timen, totalt 40.000 kroner mer i lønn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag