*Nettavisen* Nyheter.

Går til røyke-søksmål mot staten

Hotelldirektør Ole Melkeraaen mener han har funnet et smutthull i røykeloven. Nå går han til sak mot staten.

25.01.05 15:55

- Det stemmer at vi går til sak mot staten, sier Melkeraaen til TV 2 Nettavisen.

I begynnelsen av juni fjor åpnet direktøren ved Hardanger Hotel i Odda dørene til landets første røykeklubb.

Stengt av kommunen

Røykeklubben ble stengt etter pålegg av kommunen 30. juli i fjor.

Deretter anket han avgjørelsen inn for fylkesmannen.

Nå har han fått avslag derfra også og velger derfor å ta ut stevning mot staten.

- Fylkesmannen mener at adgangsbegrensningen i røykeklubben ikke var god nok. Det er snakk om 120 medlemmer i en eksklusiv forening. Hvis ikke det er godt nok adgangsbegrensning, så lurer jeg på hva som er det, sier Melkeraaen til TV 2 Nettavisen.

Hotelldirektøren har engasjert advokaten til Røykens venner i Oslo og sier til TV 2 Nettavisen at stevningen oversendes Helse- og omsorgsdepartementet på torsdag.

- Laget for de ansatte

- Loven er laget for de ansatte. Dersom intensjonen med den hadde vært å forby en illegal vare, så hadde det vært noe annet. Jeg tolker loven dit hen at dette er lovlig, sa Melkeraaen til TV 2 Nettavisen i fjor.

Allerede da truet han med å la saken gå til retten.

- Jeg er innstilt på å kjøre denne saken i retten hvis jeg må. Jeg er opptatt av å følge regler og det mener jeg at jeg gjør, sa direktøren, som nå har valgt å gå til sak mot staten.

Smutthull
Melkeraaen og Røykens Venner mener å ha funnet et smutthull i loven og hevder at det vil være mulig å røyke i et lokale som kun er for medlemmer av en klubb.

Dermed vil ikke lokalet kunne kalles et serveringssted, og så lenge innehaveren av lokalene selv står for servering og opprydding, går røyken ikke utover de ansatte.

- Jeg syntes det er trist at røykeloven nå fører til at de brune pubene må stenge. Jeg trodde ikke det var meningen med den nye loven, sier Melkeraaen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag