Går ut med navn og bilde av ranerne

Nær 100 nye vitner ga mandag opplysninger om ranernes flukt fra Stavanger. I løpet av uken etterlyses ranssiktede med navn og bilde.

10.05.04 20:29

Tidlig mandag morgen stilte politifolk seg opp på seks steder i Sørmarka i Stavanger for å finne flere vitner i ranssaken – og fikk napp. Av 180 personer hadde 95 verdifulle opplysninger, opplyser politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt til NTB.

I løpet av få dager vil politiet etterlyse flere av de siktede som fremdeles er på frifot med navn og bilde.

- Vi må bare forsikre oss om at vitner har vært gjennom en fotokonfrontasjon først, sier Rossebø.

En 28-åring fra Oslo ble siktet i forbindelse med ransaking av bolig og kontor i forrige uke. I tillegg er en 24-åring fra Jugoslavia og en tidligere ransdømt 38-åring siktet og etterlyst internt i politiet.

Flukt
Etter ranet av Norsk Kontantservice kvittet ranerne seg med biler i Sørmarka i Stavanger. Ved 6-tiden mandag sto politiet klar på seks poster i området.

- Vi vet at mange har faste rutiner om morgenen. Det viste seg å stemme, forteller Rossebø.

Bosstømmere, postbud, turgåere og folk som luftet hunden har i løpet av mandagen gitt en mengde nye tips om det som skjedde før ranet 5. april.

- Vi har også observasjoner av tre til fem menn som har tatt bilder og sett seg om i området uken før ranet, sier Rossebø. Mange av vitnene har sett en hvit varebil som sto parkert i området. Dette kan være bilen ranerne kom seg unna i.

Etterlyst
I alt ni personer er siktet for det brutale ranet, der Arne Sigve Klungland ble drept. Fire menn er varetektsfengslet, mens én mann er satt fri. Fremdeles er fire på frifot. Mandag kveld vil etterforskerne i Stavanger bestemme om de skal offentliggjøre bilde og navn på flere av de siktede som ikke er tatt ennå.

En 47-åring fra Oslo og den 29 år gamle eieren av Spy Shop i Oslo har sittet varetektsfengslet i tre uker. 29-åringen påkjærte varetektskjennelsen fra Stavanger tingrett, men mandag avviste Gulating lagmannsrett denne påkjæringen.

29-åringens forsvarer, advokat Karen Forbrigd, har fått tingrettens medhold i at hun skal få fullt innsyn i politiets dokumenter i saken. Politiet påkjærte denne kjennelsen, og mandag fikk de medhold i Gulating lagmannsrett.

- Kjennelsen fra Stavanger tingrett ble opphevet av lagmannsretten. opplyser politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til NTB.

De to svensk-albanerne som sitter varetektsfengslet i Göteborg, er avhørt flere ganger av norsk politi. De er begjært utlevert til Norge, og Stavanger-politiet håper dette kan skje i løpet av en ukes tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.