*Nettavisen* Nyheter.

Gardermoens nye rekord

Foto: (Scanpix)

Flyplassen satte ny turistrekord i regnværet.

10.08.07 13:21

Oslo Lufthavn hadde sin nest beste måned noensinne i juli, da regnet høljet ned. 1,75 millioner var på reisefot gjennom Gardermoen i juli.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi hadde en totalvekst på 4,4 prosent, og det er den nest største måneden noensinne, sier informasjonssjef Jo Kobro på Oslo Lufthavn, til NA24.

Bare turister
Det var totalt 1.752.777 turister som hadde pakket kofferten sin og var på reisefot i juli. Det er 73.617 flere passasjerer enn samme måned i fjor. Men i juni var det over 1,8 millioner reisende på Oslo Lufthavn.

- Juni er fortsatt større reisemåned. I juni har vi en blanding av forretningsreisende, det er de som reiser mest, og feriereisende. I juli er det mest turister, og den forretningsreisende oppfører seg gjerne også som turist, med bagasje og familie i følget. Vi ser en økning i antall bagasjeenheter i juli, det er 6,6 prosent mer bagasje enn året før, sier Kobro til NA24.

Noe av den økte bagasjen kommer av de nye reglene som forbyr væske i bagasjen.

Mest økning utenlands
Kobro har forsøkt å se om statistikken kan fortelle noe om endrede reisevaner på grunn av været.

- Det er mulig, men da burde det ha vært motsatt i fjor, og det var det ikke. Samtidig ser vi at utenlandsveksten har økt mest, med 5,6 prosent. Innenlands var det 2,5 prosent flere reisende, sier Kobro.

Det betyr også at klimatrusselen ikke har fått nordmenn til å velge andre transportmetoder.

- Det er gledelig å se at belegget var på 81 prosent. Det betyr at flyene er så godt som fulle. Miljømessig er det positivt, sier Kobro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.