*Nettavisen* Nyheter.

Gassalarm på Raufoss

Det lekker i en amoniakktank i Raufoss Industripark. Politiet ber folk holde seg innendørs.

29.05.08 00:11

- Det er en lekkasje i en amoniakktank inne på Raufoss industripark, sier operasjonsleder Bård Christiansen ved Vestoppland politidistrikt til Nettavisen.

Politiet ba folk i umiddelbar nærhet om å holde seg innendørs og lukke vinduene, men rundt klokken 23.00 ble gasstanken plassert på et sikkert område langt fra bebyggelsen. Spesialister fra Yara vil fortsette med arbeidet på dette stedet og det er ikke lenger noe fare på publikum, ifølge politiet.

- Tar dette på alvor
Industriparken ligger ved Raufoss sentrum, men ingen personer ble evakuert.

- Situasjonen er under kontroll, og ekspertene fra Yara er på stedet. De har vurdert at tanken skal flyttes på et mer sikkert område, sa informasjonsrådgiver Tom Pettersen ved Vestoppland politidistrikt til Nettavisen ved 21.30-tiden onsdag kveld.

Han påpeker at de fortsatt råder folk til å holde seg innendørs, og at de lukker vinduer og slår av ventilasjonsanlegg.

Kriseteam nedsatt
Kommunens kriseteam er trådt sammen, melder Oppland Arbeiderblad.

Et politihelikopter har ifølge avisen landet på skistadion på Raufoss, utstyrt med høyttaleranlegg til informasjonsbruk ved en eventuell evakuering.

Raufoss Industripark er en av Norges største industriparker, og ligger i kommunene Vestre Toten og Gjøvik, ca 120 km nord for Oslo. Parken består av nærmere 40 ulike bedrifter med ca. 3000 ansatte.

Politiet fikk melding om lekkasjen klokken 17.10.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.