RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gassferge braste inn i kai

Sist oppdatert:
En person er skadd etter at gassferga «MF Glutra» kjørte inn i fergekaia på Tømmervåg i Møre og Romsdal mandag morgen.

Gassfergen som trafikkerer strekningen mellom Seivika og Tømmervåg, kjørte mandag morgen ved 8.40-tiden inn i fergekaia ved Tømmervåg.

- En kvinne blant mannskapet er lettere skadd og blir bragt til sykehus for legesjekk, opplyser operasjonsleder Jan Inge Bugge ved Nordmøre politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Det var 24 passasjerer og 12 biler om bord i fartøyet da det kjørte inn i fergekaia. Seks av kjøretøyene fikk også skader under sammenstøtet med kaia.

Årsaken til at fergen gikk på land er foreløpig ikke fastslått. Men ifølge en pressemelding fra Fjord1 er det indikasjoner på svikt i manøvreringssystemet.

Det vil bli foretatt en rutinemessig sjekk av både fartøy og mannskap etter hendelsen.

Fartøyet drives av Fjord1 og er den første gassdrevne bilfergen i verden. Fergen er tatt inn til reparasjon, men ifølge politiet skal det ikke være større skader på båten.

- Det vil være ny ferge i drift på strekningen ved 11-tiden, opplyser beredskapsvakt Jon Åge Rasmussen ved Fjord1.

MF Geiranger vil bli satt inn på strekningen Seivika-Tømmervåg, noe som betyr at det bare vil gå en ferge på strekningen Halsa-Kanestraum fram til klokka 14.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere