RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almedningen (TV 2 Nettavisen)

Gasskraft splitter SV

Sist oppdatert:
SV klarer ikke å samle seg om et felles standpunkt om gasskraftverk. I dag legger programkomiteen frem en delt innstilling.

Partiets nestleder Øystein Djupedal legger frem en delt anbefaling, melder Aftenposten. Et flertall i komiteen vil beholde dagens nei til alle gasskraftverk, mens et mindretall vil tillate bygging av såkalt CO2-frie kraftverk.

Striden om gasskraftverk vil trolig fortsette helt til SVs landsmøte i april. Først da blir det vedtatt hva som skal stå i programmet partiet skal gå til valg på neste høst.

SV har til nå sagt et absolutt nei til gammeldags og forurensende gasskraftverk, og nei til CO2-frie gasskraftverk, bortsett fra hvis kraften går til elektrisitet på sokkelen.

Dette standpunktet må SV trolig endre hvis det skal bli noe av et regjeringssamarbeid med Ap etter valget.

Men SVs Hallgeir Langeland, som er nestleder i Stortingets miljø- og energikomité, mener det er mulig med et kompromiss med Arbeiderpartiet, uten å endre SVs program.

- Et CO2-fritt Statoil-gasskraftverk på for eksempel Tjeldbergodden kan eksempelvis gi svært mye strøm til driften i Nordsjøen og gjøre at gamle gasskraftverk på plattformene kan stenges. Så selv med dagens formulering har vi noe å gå på overfor andre partier, sier Langeland til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere