RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gatekamp om Karl Johan

Sist oppdatert:
Frontene er steile mellom Oslo kommune og Norsk Form i spørsmålet om hvor vellykket oppgraderingen av Karl Johans gate er.

Dårlig design, diktatoriske prosesser, hastverksarbeid og useriøsitet. Beskyldningene hagler mellom Norsk Form og Oslo kommune.

Med mandagens uttalelser i Aftenposten Aften fra byråd for samferdsel og miljø i Oslo kommune, Peter N. Myhre (Frp), har striden eskalert til nye høyder.

- Helt skrekkelig

- Jeg blir både oppbrakt og indignert når Myhre påstår at det er vaskelig å kombinere e stetikk og fremkommelighet. Det er ikke bare tull, det er helt skrekkelig. Hovedstadsaksjonen har gjort bevisste valg hele veien. De valgene står til stryk, sier fagdirektør Jacob Heiberg i Norsk Form.

Heiberg er frustrert over valg av ufunksjonelle søplekasser, dårlig belysning, dårlig fremkommelighet for rullestolbrukere, og at kommunen har skjelet for mye til hvordan det så ut før, skriver Aftenposten.

- Sludder

Både Peter N. Myhre og fagansvarlig i Hovedstadsaksjonen, professor Thomas Thiis-Evensen, avviser kritikken fra Heiberg. Myhre mener Norsk Form legger egen seriøsitet på hylla i et forsøk på å fremme seg selv.

- Det Heiberg sier er det reneste sludder. Det stemmer overhodet ikke med virkeligheten, men fremstår som en bestilling fra Norsk Form. Uttalelsene er helt useriøse og imponerer meg ikke i det hele tatt, sier Myhre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere