*Nettavisen* Nyheter.

Geitemelk forebygger høyt blodtrykk

Foto: Scanpix

Nyere forskning har vist at geitemelk ser ut til å motvirke høyt blodtrykk. I tillegg tyder mye på at melken er bakteriehemmende og at den kan drikkes av melkeallergikere.

Norges Landbrukshøgskole skal nå i gang med et forskningsprosjekt der hensikten er å finne ut hva som gjør geitemelken så spesiell:

- Geitemelken inneholder stoffer som hemmer mange typer bakterier, både slike som kan utvikle seg i maten vår og varianter som finnes i tarmen. Dette betyr at melken kan gi matvarer bedre holdbarhet, og hindre oss i å bli syke, sier professor Gerd Vegarud til forskning.no.

Ny forskning viser ifølge nettstedet at geitemelk ser ut til å motvirke høyt blodtrykk. Forskerne ser dermed for seg at melken kan brukes til en kombinasjon av mat og medisin.

Selv om det ikke finnes så mye mat som i utgangspunktet er laget av geitemelk, tror Vegarud mulighetene er mange:

- Man kan tilsette spesielle stoffer fra geitemelken, og lage skreddersydde produkter for mennesker som for eksempel lider av høyt blodtrykk.

Det har lenge vært sagt at mennesker som ikke tåler kumelk kan drikke geitemelk uten å få noen reaksjon. Forskerne er verken sikre på om allergikerne tåler geitemelk bedre, eller i så fall hvorfor. Også dette skal forskerne ved Norges Landbrukshøgskole se på i forbindelse med geitemelkprosjektet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.