RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Generalprøven før valget

Sist oppdatert:
Skolevalgene er i full gang, og er en generalprøve for partiene før valget. Så langt har Ap gått av med seieren i Asker, og SV vunnet overlegent i Tromsø.

For åttende gang på rad gjennomføres det denne uka skolevalg ved 422 videregående skoler. 143 151 elever er påmeldt til selve skolevalget, som ved de fleste skoler gjennomføres 3. og 4. september.

Noen skoler hadde valg på mandag. Med 37,2 prosent av stemmene ble Ap største parti ved Asker videregående, ifølge Asker og Bærums Budstikke. I Tromsø gikk SV overlegent av med seieren i skolevalget på Kongsbakken videregående, med over 60 prosent av stemmene, melder NRK.

- Resultatene ved skolevalget stemmer ofte godt overens med hvordan oppslutningen blir ved det ordentlige valget. Man bør spesielt legge merke til endringer i forhold til tidligere skolevalg. Endringene gjenspeiler ofte valgtendensene i samfunnet, sier valgforsker Bernt Aardal, til TV 2 Nettavisen.

Det er Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste (NSD) som arrangerer og koordinerer skolevalget, etter oppdrag fra Utdannings- og forskningsdepartementet.

Torsdag kveld foreligger et samlet valgresultat for hele landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere