RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Geolog advarte mot rasfare

Sist oppdatert:
Anbefalte å sprenge vekk fjellpartiet som i natt raste ut og forårsaket at boligblokka i Ålesund kollapset.

Geolog Geir Bertelsen anbefalte utbyggerne i Fjelltunvegen 31 å sprenge vekk den delen av fjellet som raste ned og førte til at boligblokka kollapset natt til onsdag, melder ba.no.

Dårlig sikring
Berthelsen fra Geo Bergen AS ble hyret inn av ingeniørfirmaet Steinar Trygstad AS for å gi råd om sprengingen og sikringen av fjellet bak blokka.

- Jeg anbefalte å sprenge så mye som mulig av den ned, og så sikre resten, forteller Berthelsen til avisen.

Hvor mye som ble sprengt vekk eller om oppfordringene om en ny utredning etter sprengningen ble gjort, vet han ikke. Men han sier at sikringen ikke ble godt nok utført. Geologen sier det kan virke som om det ble brukt for få eller for korte bolter.

Fem savnet
Boligblokka i Fjelltunveien 31 kollapset vd 03.30-tiden natt til onsdag. 15 mennesker ble evakuert ut, mens fem personer er ennå savnet.

- Det er fem personer som vi ikke vet skjebnen til. Dette jobber vi med, så får vi se hva arbeidet medfører, sa politimester Arne Sverre Karoliussen på pressekonferansen onsdag ettermiddag.

På grunn av eksplosjonsfare grunnet en 4.000 liter stor propantank, har redningsmannskaper ikke kommet seg inn i den nedraste bygningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere