RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Gevinster stjålet av tippeansatte

I en rekke tilfeller skal utro tjenere ha stjålet gevinster fra kundenes spillekort.

Ansatte hos kommisjonærer for Norsk Tipping har i en rekke tilfeller stjålet gevinster fra kundene. Dette har de gjort ved å hente ut premiene som ligger i spillekortene, skriver NRK på sine nettsider.

Umulig å gardere seg
Norsk Tipping mener det er umulig å gardere seg mot tyverier av denne typen.

En av dem som fikk tømt sin gevinstkonto er Siri Nilsen. Hun la merke til det frekke tyveriet da hun skulle ta ut penger fra spillekortet. Nilsen hadde regnet ut at det skulle være premier for omtrent 2000 kroner på kortet, men fikk beskjed av kommisjonæren om at kontoen var tom.

- Jeg fikk sjokk, og det føltes veldig invaderende. Jeg fryktet at om de hadde tømt spillekontoen min, så kunne de ha tømt bankkontoen også. Banken beroliget meg med at dette ikke var mulig, sier Nilsen.

Utro ansatte
Dagen etter Siri Nilsen fant ut at tippekontoen var tømt fikk hun telefon fra Norsk Tipping. De opplyste at en utro ansatt hos en av kommisjonærene hadde klart å opprette et nytt spillekort i hennes navn. Gevinstene hadde så blitt overført fra Nilsens spillekort til det nye kortet.

Nilsen er svært fornøyd med at Norsk Tipping faktisk trodde henne da hun sa at hun ikke hadde tatt ut pengene selv.

Mange svindelforsøk
I 2007 ble det registrert 70 saker der ansatte hos kommisjonærene har skaffet seg tilgang til kundenes spillekonto. Pressetalsmann Roar Jødahl hos Norsk Tipping sier det er umulig å gardere seg mot slik svindel.

- Av de 10-15.000 menneskene som hver uke er involvert i salg av våre produkter, vil det alltid finnes noen råtne epler som vil forsøke å lure systemene våre. Vi arbeider hele tiden med å utvikle nye sikkerhetssystemer, sier Jødahl.

Ingen innlogging
Dagens system hos Norsk Tippings kommisjonærer krever ingen identifisering eller innlogging for å betjene terminalene. Det betyr i praksis at hvem som helst kan benytte systemet. Ifølge Norsk Tipping skal dette endres i løpet av våren. Det nye systemet innebærer at de ansatte må ha et eget innloggingskort for å kunne betjene terminalene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere