*Nettavisen* Nyheter.

Giftalarm hos Vinmonopolet

Foto: (Foto: Heiko Junge / Scanpix)

Nordmann svever mellom liv og død etter å ha drukket San Valentin-hvitvin. Nå stanser Vinmonopolet salget av produktet.

26.05.09 08:22

Vinmonopolet stoppet mandag salget av hvitvinen San Valentin inntil videre. Beslutningen kommer etter at det ble kjent at en 59 år gammel arendalitt havnet i koma etter å ha inntatt den spanske vinen.

- Alt salg av dette produktet stanses midlertidig inntil fakta om hva personen har blitt syk av er klarlagt, skriver Vinmonopolet i en pressemelding mandag kveld.

Føre var-prinsipp
Den aktuelle flasken ble sannsynelig kjøpt ved en av Systembolagets filialer i Sverige. Den aktuelle vinen er også blant Vinmonopolets sortiment. Men nå er den altså luket ut, og vil ikke være å finne i Vinmonopolets hyller fra og med i tirsdag.

- Dette gjøres etter føre var-prinsippet. Vi har ikke fått analyser av flaskeinnholdet, og det er dermed uklart hva som konkret forårsaket sykdommen. Men det skal være trygt å handle hos Vinmonopolet, og vi tar ingen sjanser, sier pressetalsperson Halvor Bing Lorentzen til Nettavisen.

Bekymrede kunder
Vinmonopolets kundesenter har fått flere henvendelser fra bekymrede kunder etter at politiet tidligere mandag gikk ut og advarte folk mot å drikke San Valentin-vin.

- Kunder som ønsker å bytte denne hvitvinen eller heve kjøpet kan henvende seg i en av våre butikker, sier Lorentzen.

Kjemisk duft
Flasken det skal være drukket av er en halvflaske av hvitvinen, med årgang 2005. Den skal ha hatt en sterk kjemisk lukt, forskjellig fra ordinær vin.

Vinmonopolet har tidligere ikke hatt problemer med dette produktet utenom naturlige produksjonsfeil som korkfeil eller annet.

Populær
- Det er ikke funnet feil ved flasker fra Vinmonopolet, men vi ønsker likevel å stoppe salget av varen inntil vi vet mer om saken. Dette er et sikkerhetstiltak fordi vi ønsker at det skal være trygt å handle på Vinmonopolet. Vi fraråder folk fra å drikke produktet inntil vi har fått klarhet i årsaken til sykdommen.

San Valentin er et produkt fra Miguel Torres, en av de største produsentene i Spania, og en populær hvitvin i Norge.

Les også: - Kokain i Red Bull Cola

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.