RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giftet bort samboer for 25.000 kroner

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Den 29 år gamle mannen giftet bort samboeren sin til en kamerat for 25.000 kroner.

Da 29-åringen ikke fant kvinner som kunne inngå proforma ekteskap med kompisen sin, tilbød han like godt sin egen samboer.

Hun var nemlig blakk, og fikk 50.000 kroner for å gifte seg med en ukjent mann. Vedkommende hadde behov for giftermål med en norsk kvinne for å få opphold i kongeriket Norge. Han hadde da to ganger fått avslag på søknad om oppholdstillatelse.

Allerede dømt
Dermed giftet 29-åringen i september 2002 bort samboeren til kompisen ved borgerlig vielse i Kristiansand tinghus. Det er lite som tyder på at det nyslåtte ekteparet forseglet pakten på romantisk vis:

«Siden vielsen har NN og NN ikke hatt noen form for samkvem eller samliv for øvrig som kjennetegner et ekteskap», heter det i mandagens dom fra Kristiansand tingrett.

Kvinnen er allerede dømt til fengsel i 30 dager for forholdet, og til å betale 50.000 kroner til staten.

- Uthuler ekteskapet
Nå følger altså samboeren etter. Tirsdag fikk den 31 år gamle mannen 30 dagers ubetinget fengsel, og må betale 30.000 kroner til staten.

Dommerfullmektig Johan Nyrerød Spiten så ikke med blide øyne på giftermålet mellom mannens norske samboer og den ukjente mannen:

«I skjerpende retning vektlegger retten at det forhold tiltalte dømmes for bidrar til å uthule ekteskapet som en av våre samfunnsbærende institusjoner», skriver Nyrerød Spiten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere